Društvo BEST Ljubljana skupaj s podjetjem CREA organizira 24-urni programerski maraton. Si študent/-ka računalniške ali matematične smeri ali pa preprosto rad/-a programiraš? Se želiš preizkusiti v reševanju izziva iz realnega sveta?

Hackathon je tekmovanje, kjer se ekipe študentov pomerijo v reševanju konkretnih nalog. Namen dogodka je spodbujanje kritičnega razmišljanja in izdelave inovativnih rešitev. V sproščenem okolju se naučite kako uspešno delovati v skupini, kako v omejenem času pripraviti delujoč prototip in kako prepričati komisijo, da je vaša rešitev »prava«.

Poleg obilice zabave, zmagovalnim ekipam pripada tudi denarna nagrada v skupni višini 2600 EUR in možnost opravljanja prakse v podjetju CREA.

Vse kar moraš storiti je, da 16. in 17. decembra žrtvuješ 24 ur, nekaj znoja in solz. Ne odlašaj in se prijavi. Dogodek se bo dogajal na Kampusu (Pivovarniška ulica 6, 1000 Ljubljana).

Kdaj: 16. in 17. december 2017

Kje: Kampus (čitalnici), Pivovarniška ulica 6, 1000 Ljubljana

Denarne nagrade v skupni vrednosti 2600 EUR

Za več informacij nam piši na hackathon@bestljubljana.si

Prijave so podaljšane do petka (15.12.2017) do 17:00 oz. do izpolnitve mest.

IZZIV

Podjetja drvijo v digitalizacijo celotnega poslovanja. Zmanjševanje stroškov in nenehno poenostavljanje dela, ki jih omogočajo uporaba tablic, računalnikov, mobilnikov in drugih sodobnih digitalnih rešitev, danes loči uspešno in napredno podjetje od manj uspešnih.

Digitalizacija poslovnih procesov (BPM, Business Process Management) je za podjetje prihodnosti daleč najbolj pomembna od vseh »digitalizacij«. Na hackathonu boste spoznali osnovne mehanizme digitalizacije poslovnih procesov. Prvič, kako zasnovati aplikativno rešitev za avtomatizacijo poslovnemu procesu. In, drugič, kako s pomočjo umetne inteligence napovedati izvajanje poslovnega procesa in določiti poslovna pravila, ki jih izvaja neko sodobno podjetje.

V okviru Hackatona sta tokrat na voljo dva ločena izziva (BEST BPM AI in BEST BPM UX). Za zmagovalno ekipo vsakega izziva je na voljo nagrada v višini 1300 EUR in možnost prakse v podjetju CREA. Posamezna skupina se lahko seveda loti in se pomeri v obeh izzivih hkrati.

BEST BPM AI

Business Process Management Artifical Inteligence: Priskrbeli vam bomo dnevnik delovanja konkretnega poslovnega procesa. S pomočjo umetne inteligence (AI) boste z enim ali več algoritmi iz dnevnika rekonstruirali poslovni proces skupaj z odločitvenimi pravili. V poljubni tehnologiji pripravite še aplikacijo za predstavitev dobljenega procesa in glavnih značilnosti pravil. Zmagala bo ekipa, ki bo najbolj točno napovedala izvajanje poslovnega procesa nad testno množico in najbolje predstavila
rezultate.

BEST BPM UX

Business Process Management User Experience: Izdelajte aplikativno rešitev za digitalizacijo poljubnega poslovnega procesa npr.: naročilo strojne opreme, odobritev kredita, zdravljenje pacienta ipd. Proces naj ima vsaj tri korake z različnimi izvajalci posameznega koraka. V poljubni tehnologiji izdelajte pregledovalnik prejetih procesnih nalog za posameznega prijavljenega uporabnika. Ob izbiri naloge se mora uporabniku prikazati obrazec, kjer ima možnost opraviti svojo nalogo v procesu: npr. pregledati in dopolniti podatke in izvide o pacientu, podatki diagnozo ter nalogo zaključiti. Zmagala bo ekipa, ki bo izdelala najboljšo uporabniško izkušnjo (UX) z največ scenariji - npr.: potrditev/zavrnitev naloge, vračilo naloge predhodnemu zaposlenemu, opozarjanje na zamude, pridobitev dodatnega mnenja od sodelavca, pregled in dodajanje morebitne dokumentacije ipd.

Za vprašanja v zvezi z nalogami lahko kontaktirate predstavnika podjetja CREA – info@crea.si.

POGOSTA VPRAŠANJA

Kdo lahko sodeluje?

Hackathon je primarno namenjen študentom računalništva in matematike. Vendar lahko sodelujejo vsi študentje Univerze v Ljubljani, ki imajo žilico za programiranje.

Kako se prijavim?

Prek prijavnice, do katere povezava je možna tukaj. Prijava poteka prek Eventbrite, vsak član iz ekipe naj se prijavi posebej.

Koliko študentov je lahko v ekipi?

Ekipe so lahko 2 - 4 članske.

Ali potrebujem predznanje za udeležbo na Hackathonu?

Na hackathon ste vabljeni vsi, ki ste željni novih znanj in izzivov. Pomembno je le, da radi programirate in rešujete izzive. Prehodno znanje s področja poslovnih procesov, digitalizacije ali BPM-a ni potrebno.

Kaj moram prinesti s seboj?

Prinesite svoj prenosnik in ne pozabite na polnilec. Spodbujamo vas tudi da s seboj vzamete spalno vrečo in/ali blazino, saj boste potrebovali kakšen »power nap« 🙂

Kdo poskrbi za hrano in pijačo?

Hrano, pijačo in energijske napitke priskrbimo organizatorji, brezplačno.

Koliko stanejo vstopnice?

Prijava in udeležba je brezplačna, vendar je število mest omejeno. Zato ne odlašajte in se prijavite čim prej!

Nimam ekipe, se lahko vseeno udeležim tekmovanja?

V primeru da nimaš ekipe, se bodo igralci brez ekipe pred tekmovanjem spoznali in naredili svojo ekipo.

Kako bo vse skupaj potekalo časovno (urnik)?

Sobota, 16.12.2017

09:00-10:00 Registracija in izbiranje ekip
10:00-11:00 Uvodni nagovor, predstavitev podjetja in problema
11:00-14:30 Hackathon
14:30-15:00 Kosilo
15:00-20:15 Hackathon
20:15-20:45 Večerja
20:45-03:00 Hackathon

Nedelja, 17.12.2017

03:00-03:30 Malica
03:30-08:00 Hackathon
08:00-08:30 Zajtrk
08:30-09:30 Hackathon
09:30-10:30 Predstavitve projektov
10:30-11:15 Ocenjevanje in podelitev nagrad
11:15-11:30 Zaključek Hackathona

CREA je uspešno, ugledno in inovativno podjetje, v katerem prevzemamo vse več novih, zanimivih in zahtevnih projektov na področju informacijskih tehnologij in poslovnih procesov. Nenehno sprejemamo tehnološke in poslovne izzive doma in v tujini. Kot inovativen in dinamičen kolektiv stremimo v prihodnost - z novimi pristopi in novimi cilji. V Dnevnikovem izboru najuspešnejših osrednjeslovenskih podjetij Gazela smo se uvrstili med najboljših 25.

Zaposleni v svojem delu resnično uživamo in se skupaj veselimo naših uspehov. Poskrbljeno je tudi za dobro počutje in zabavo. Redno organiziramo številne družabne dogodke, kjer se pomerimo v različnih športih.

Pri nas so našli izzive številni mladi raziskovalci in študentje z zaključeno doktorsko, magistrsko, univerzitetno ali visoko strokovno izobrazbo. Premišljeno uvajamo najbolj sodobne »sharpest-edge« tehnologije: Visual Studio, ASP.NET MVC, jQuery, Bootstrap, SignalR, HTML5, CSS3, REST, »Google Library«, Oracle, Sql Server.

Nenehno iščemo nove sodelavce, ki imajo veselje in željo po načrtovanju in razvijanju programskih rešitev, sposobnost učenja ter čut za skupinsko delo. Si .NET ustvarjalen? Če bi se nam rad pridružil, te vabimo, da si ogledaš naš oglas za študente in iskalce redne zaposlitve.

Ali pa nas obišči na naši spletni strani www.ProcesnaPisarna.si. CREA je od leta 2008 tudi generalni sponzor strokovne ekskurzije študentov Fakultete za računalništvo in informatiko po ZDA: CREA USA Tour.

Le pogumno. 🙂 Pridruži se najboljšim!

sl_SISlovenian