Si zagnan/a, inovativen/a, kreativen/a ali kar vse troje? Imaš rad/a izzive? Želiš vstopiti v svet programerstva pa ne veš kako?

CREA Blockchain Hackathon je kot nalašč zate!

S podjetjem CREA že 4. leto zapored organiziramo 24-urno programersko tekmovanje na temo tehnologije blockchain. To je BREZPLAČEN dogodek, na katerega se lahko prijavi kdorkoli, ki ima vsaj malo programerske žilice. Vse kar potrebuješ je 24 ur svojega časa in delujoč računalnik.

Tekmovanje bo potekalo v skupinah po 2-4 člane. Če ekipe nimaš, se lahko prijaviš tudi sam in ekipo sestavimo mi, v primeru, da se prijavi še kdo brez ekipe.

Kaj pa bi vse to lahko naredilo še slajše?

Lepe denarne in praktične nagrade, seveda!

Podjetje CREA bo prvim trem ekipam podarila ...

1. mesto: 1300€

2. mesto: 800€

3. mesto: 500€

Poleg tega pa je to zate enkratna priložnost za mreženje in dober prvi vtis pri predstavnikih podjetja!

Če se želiš dogodka udeležiti, zberi svojo ekipo, klikni na spodnjo povezavo in se prikaži na Zoom dogodku!

Povezava do prijavnice:

https://forms.gle/nXZUcz7Lzk4LRXpDA

Prijave potekajo do nedelje, 02. 05. 2021! V primeru velikega zanimanja bomo število mest omejili, zato ne odlašaj in se prijavi zdaj!

Hackathon je tekmovanje, kjer se ekipe študentov pomerijo v reševanju konkretnih nalog. Namen dogodka je spodbujanje kritičnega razmišljanja in izdelave inovativnih rešitev. V sproščenem okolju se naučite kako uspešno delovati v skupini, kako v omejenem času pripraviti delujoč prototip in kako prepričati komisijo, da je vaša rešitev »prava«.

Kdaj: 8. 5. - 9. 5. 2021

Kje: Online, preko platforme Zoom

Denarna nagrada v višini 1300€

CREA Blockchain Hackathon

Globalni denar. Pametne pogodbe. Novi načini finančnega poslovanja. Kovanci. Žetoni. Eliptične krivulje. Nespremenljiv zapis. Kripto valute. Rudarjenje. ICO. Decentralizirane aplikacije. Atomarna zamenjava. Bizantinski generali. HODL. Dokaz dela. Kriptografija. 60000000000000000000 zgoščevalnih funkcij na sekundo. Razcep verige.

To je le nekaj besed, ki se pojavljajo v zvezi s tehnologijo veriženja blokov (blockchain). Imaš 24 ur? Pridruži se nam na Crea Blockchain hackathonu in v enem dnevu (noči) izdelaj kakršnokoli aplikacijo, ki je povezana s to tehnologijo. Npr.: kripto denarnico, raziskovalec verige, grafični prikaz podatkov in odvisnosti (transakcij, blokov, naslovov, ...), robotka za trgovanje, pajka, ki bo obiskal in narisal celotno mrežo, svoj kovanec, …

Še nikoli nisi delal s tovrstno tehnologijo? Ne skrbi: na uvodnem predavanju bomo predstavili osnovne pojme, tako da se bo gotovo našla naloga zate.

Se vidimo!

POGOSTA VPRAŠANJA

Kdo lahko sodeluje?

Hackathon je primarno namenjen študentom računalništva in informatike. Vendar lahko sodelujejo vsi študentje Univerze v Ljubljani, ki imajo žilico za programiranje.

Koliko stanejo vstopnice?

Prijava in udeležba je brezplačna, vendar je število mest omejeno (30 udeležencev). Zato ne odlašajte in se prijavite čim prej!

Kako se lahko prijavim?

Preko prijavnice, do katere lahko dostopaš preko tega linka.

Koliko študentov je lahko v ekipi?

Ekipe so lahko 2 - 4 članske.

Ali potrebujem predznanje za udeležbo na Hackathonu?

Na hackathon ste vabljeni vsi, ki ste željni novih znanj in izzivov. Pomembno je le, da radi programirate in rešujete izzive. Priporočljivo je, da imate nekaj predhodnega znanja o tematiki (Blockchain).

Nimam ekipe, se lahko vseeno udeležim tekmovanja?

V primeru da nimaš ekipe, se bodo udeleženci brez ekipe pred tekmovanjem spoznali in naredili svojo ekipo.

Kako bo vse skupaj potekalo časovno (urnik)?

Sobota, 8. 5. 2021

09:00-10:00 Registracija in izbiranje ekip
10:00-11:00 Uvodni nagovor, predstavitev podjetja in problema
11:00-00:00 Hackathon

Nedelja, 9. 5. 2021

00:00-11:00 Hackathon
11:00-12:00 Predstavitve projektov
12:00-13:00 Ocenjevanje in podelitev nagrad
13:00-14:00 Zaključek Hackathona

Pred dvajsetimi leti smo v CREA verjeli, da lahko spremenimo način poslovanja podjetij s poenostavitvijo njihovih ključnih poslovnih procesov. Imeli smo prav. Z našim znanjem smo pomagali podjetjem prihraniti milijone.

Ena izmed tehnologij, ki bo krojila prihodnost sveta, je tehnologija veriženja blokov (blockchain). Ta svet raziskujemo in v njem razvijamo že vrsto let. Naš trud se obrestuje, saj nas je lani podprlo mednarodno podjetje nChain, ki je vodilno na področju blockchain tehnologij s pisarnami v Združenem Kraljestvu, Švici in Sloveniji ter več kot 250 patentiranimi izumi.

Vabimo vse, ki ste timski igralci, vedoželjni in želite ustvarjati v .NET, C++, Javi, android ali iOS tehnologijah, da obiščete naše spletne strani https://nchain.com/ in https://crea.si/

Pri nas so našli izzive številni mladi programerji, ki so gradili svojo pot pri nas od študija do redne zaposlitve.

sl_SISlovenian