BEST tečaje organizirajo lokalne BEST skupine po celi Evropi. Namenjeni so študentom tehnologije in naravoslovja, ki želijo dobiti dodatno znanje iz različnih področij – vsako sezono je na voljo širok izbor tem. Pri tem udeleženci spoznavajo ljudi iz cele Evrope, raziskujejo nove kraje, poleg tega pa se zabavajo. Tečaji trajajo od enega do dveh tednov, plačati pa je potrebno samo prevoz in manjši prispevek za hrano in nastavitev, ki je omejen na maksimalno 30€. Če študent tečaj uspešno opravi, ima možnost pridobitve ene kreditne točke (ECTS) na svoji fakulteti*. Na tečaje se lahko prijavijo vsi študenti Univerze v Ljubljani z veljavnim statusom.

Seveda tudi v društvu BEST Ljubljana – torej naši lokalni skupini – organiziramo sezonski tečaj, ki običajno poteka v juliju. Organizacija takega dogodka je posebna izkušnja in zahteva veliko timskega dela, komunikacije in sposobnosti reševanja kriznih situacij. Novi člani, ki jih zanimajo izkušnje iz tega področja in tisti, ki jih zanima ozadje organizacije tečajev so vedno dobrodošli.

Za več informacij in za seznam tečajev lahko na klikneš spodnji gumb, za validacijo študentskega statusa pa lahko pišeš našemu Vivaldiju (koordinatorju tečajev) na vivaldi@bestljubljana.si.

*Priznavanje kreditnih točk pridobljenih na tečajih se razlikuje glede na posamezno fakulteto.

MacGyver je inženirsko tekmovanje, v katerem ekipe študentov uporabljajo svoje tehnične, družbene in komunikacijske veščine za reševanje tehničnih nalog. Na tekmovanju se študenti trudijo najti čim boljšo, učinkovito in inovativno rešitev v dveh različnih kategorijah:

  • Skupinsko načrtovanje (Team Design),
  • Študija primera (Case Study).

MacGyver je del mednarodnega tekmovanja, imenovanega EBEC (European BEST Engineering Competition) in spada pod prvi (najnižnji) nivo. Zmagovalni ekipi vsake od kategorij imajo možnost uvrstitve na regijsko tekmovanje.

Tekmovanje je odlična priložnost tako za študente, kot tudi za podjetja, ki se jim predstavijo in iščejo nove kadre.

BEST dnevi tehnike in naravoslovja (BDTN) je dogodek, kjer študenti tehnologije in naravoslovja pridobijo nova praktično uporabna znanja, spoznavajo nove ljudi, širijo svoja obzorja in se seveda pri tem tudi zabavajo. Predavanja in delavnice vodijo profesorji in asistenti iz različnih fakultet, ki se potrudijo prikazati svojo stroko v najbolj zanimivi in zabavni luči.

Motivacijski vikendi so notranji dogodki društva BEST Ljubljana, ki so namenjeni našim članom. Na njih potekajo treningi veščin, ki nam pomagajo pri delu v društvu – gre tako za bolj tehnične stvari npr. urejanje videoposnetkov, kot tudi za mehke veščine npr. komunikacijo in reševanje konfliktov. Novi člani se na teh dogodkih lahko vključijo v društvo in povežejo z obstoječimi člani.

sl_SISlovenian